חיפוש
דלג על חיפוש
לחיפוש ביטוי מדוייק הוסף גרשיים
תוכן העמוד
דלג על תוכן העמוד

מומחי שניידר הצילו את חייו של פג במשקל קילו וחצי, פליט סורי בן שבועיים, שנולד עם מום בלב

ג'וני יוסוף, פליט סורי בן שבועיים מקפריסין השוקל קילו וחצי בלבד, הגיע למרכז שניידר במצב של אי ספיקת לב קיצונית ובסכנת חיים מיידית, על מנת לעבור ניתוח חירום. ג'וני הוא אחד מתוך שלישיית פגים שנולדו קצת אחרי השבוע ה-30 להריון של אמם
פורסם: 09.11.22 | עודכן: 27.12.22


פרופ' ראובן ברומיקר, מנהל היחידה לטיפול נמרץ יילודים בפגייה של מרכז שניידר ופרופ' עינת בירק, מנהלת מכון הלב בשניידר עם ג'וני הקטן

 

ג'וני יוסוף, פליט סורי בן שבועיים מקפריסין השוקל קילו וחצי בלבד, הגיע לאחרונה למרכז שניידר במצב של אי ספיקת לב קיצונית ובסכנת חיים מיידית, על מנת לעבור ניתוח חירום. ג'וני הוא אחד מתוך שלישיית פגים שנולדו קצת אחרי השבוע ה-30 להריון של אמם, שבבדיקות לאחר לידתו התגלה כנושא מום לבבי קשה.

עם התדרדרות מצבו, פנה משרד הבריאות הקפריסאי לפרופ' עינת בירק, מנהלת מכון הלב במרכז שניידר, אשר המליצה על העברתו המיידית לישראל לצורך ביצוע ניתוח חירום, אולם בשל הדרכון הסורי בו מחזיק התינוק, כניסתו לארץ התאפשרה רק הודות לסיוע משרד החוץ ושגרירות ישראל בקפריסין שדאגו להיתר כניסה מיוחד עבורו, באמצעות הטסה רפואית. פרופ' גיל קלינגר, מנהל מחלקת פגים וילודים וצוותו עלו על הטיסה עם ציוד רפואי המותאם למצבו של ג'וני, והביאו אותו לשניידר בליווי אחיו הגדול.

עם הגעתו לארץ, התקבל ג'וני ביחידה לטיפול נמרץ לב, שם קיבל טיפול ראשוני לייצוב מצבו עד לניתוח לב פתוח שנעשה כבר למחרת על ידי ד"ר ג'ורג' פרנקל, מנהל יחידת ניתוחי לב. עם תום הניתוח, הועבר ג'וני לפגייה, שם קיבל טיפול אינטנסיבי תומך עד לגמילתו ממכונת ההנשמה, עלייתו במשקל והתאוששותו המלאה, אשר איפשרה את שחרורו לאחר כחודש וחזרתו לביתו שבקפריסין, כשהוא במצב טוב.

לדברי פרופ' עינת בירק, מנהלת מכון הלב במרכז שניידר: "ג'וני הקטן הגיע אלינו עם מום לב לא שכיח שגורם לאי ספיקת לב משמעותית המחייבת תיקון באמצעות ניתוח לב פתוח. מדובר בניתוח מורכב יחסית מאחר ומדובר בתינוק קטן מאוד הן בגיל והן במשקל. שיתוף הפעולה בין הצוותים בכלל ובין היחידה לטיפול נמרץ לב והפגייה בפרט, הוא שאיפשר את הצלחת הניתוח. אנו מרגישים בעלי זכות על האפשרות לטפל ולהציל את חייהם של ילדים באשר הם".

מרכז שניידר מהווה מרכז הפניה (Referral Center) לילדים המטופלים במרכזים רפואיים אחרים בכל רחבי בארץ וכן במדינות רבות נוספות ובכך מגשים את חזון מייסדיו – ארווינג והלן שניידר ז"ל – להיות גשר לשלום ולקירוב לבבות במזרח התיכון. במגילת היסוד של מרכז שניידר, אשר נטמנה מתחת ליסודות הבניין, נכתב "בית חולים זה - המוקדש לזכותו הבסיסית של כל ילד לחיות חיים בריאים בעולם של שלום - יהיה גשר לשלום ויקשור אומה זו לשכנותיה".




שניידר בתקשורת


ניתוח חירום הציל את חייו של פג פליט סורי ששקל קילו וחצי

ג'וני יוסוף, שנולד בקפריסין כחלק משלישיית פגים, הוטס לישראל בגיל שבועיים ללא הוריו לניתוח לב פתוח לתיקון מום לבבי קשה במרכז שניידר. "העבודה מאוד-מאוד עדינה ומדויקת, אין לך שום מקום לטעויות", מסבירים בבית החולים, "ככל שהתינוק קטן יותר – ככה גם הקסם גדול יותר, וגם האתגר".
ynet",08/11/2022"

עבור לתוכן העמוד