חיפוש
דלג על חיפוש
לחיפוש ביטוי מדוייק הוסף גרשיים
תוכן העמוד
דלג על תוכן העמוד

ניתוחים אורולוגים לילדים באמצעות רובוט

בשנים האחרונות החל צוות המנתחים האורולוגים במרכז שניידר, בביצוע ניתוחים אורולוגים בילדים, גם באמצעות רובוט ייעודי לניתוחי אורולוגיה. ד"ר דוד בן מאיר, מנהל היחידה לאורולוגיה במרכז שניידר, מסביר על שיטת ניתוח זו.
פורסם: 15.02.18 | עודכן: 15.02.18

רקע
שימוש קליני רפואי ברובוט החל מאמצע שנות השמונים, בעיקר בתחום האורתופדיה.
ב-1987, בוצע ניתוח הרובוט הראשון בו כרתו כיס מרה. בזכות טכנולוגיית חלל של נאסא, פותחה טלקומוניקציה שמאפשרת שליטה מרחוק על הרובוט. הרובוט המודרני בו משתמשים כעת, נקרא Da Vinci על שם ליאונרדו דה וינצי, הגאון מהמאה ה- 15. שימוש ברובוט אושר על ידי ה- FDA בשנת 2000, ניתוח ראשון בילדים בוצע בשנת 2001.


כיצד עובד הרובוט?
הרובוט מורכב מ 3 יחידות: יחידת הזרועות, יחידת תצוגה וקונסולת הפעלה.
בתחילת הניתוח מבצעים מספר פתחים קטנים בבטן, אליהם מוחדרים טרוקרים, הם שרוולי העבודה אליהם מחוברות הזרועות של הרובוט. אל הזרועות מחברים מצלמה תלת מימדית ומכשירי עבודה בעזרתם מבוצע הניתוח.
לאחר החיבור, מתיישב המנתח ליד הקונסולה, שבדרך כלל נמצאת בחדר הניתוח, אך יכולה להיות גם מחוץ לחדר הניתוח. למנתח יכולת לראות את חלל הבטן בראיה בתלת מימד ובהגדלה ניכרת.
בעזרת ג'ויסטיקים ופדלים, מפעיל המנתח את המצלמה ואת המכשירים ומבצע את הניתוח.


מהם יתרונות הניתוח בעזרת הרובוט?
איבוד מופחת של דם, צריכה פחותה של משככי כאב לאחר הניתוח, תוצאה אסתטית משופרת, אשפוז קצר יותר וחזרה מהירה יותר לתפקוד.
העבודה עם הרובוט נוחה מאד, ארגונומית למנתח ואינה מעייפת, התנועות מדויקות מאד ללא רעידות ידיים, עם טווח תנועה מצוין של הזרועות בתוך הבטן, קרוב ל- 360 מעלות.


מהם השימושים ברובוט באורולוגית ילדים?
המנתחים האורולוגים משתמשים ברובוט בניתוחים מורכבים אשר דורשים רמת דיוק טכני גבוהה מאד שמושגת בעזרת הרובוט, אליה קשה מאד להגיע בניתוחים פתוחים ולפרוסקופיים, כגון פילופלסטיה. בניתוח זה נכרת אזור מוצר במוצא הכליה והשופכן מושק מחדש לאגן הכליה.


ד"ר דוד בן מאיר הוא מנהל היחידה לאורולוגיה במרכז שניידר

עבור לתוכן העמוד