חיפוש
דלג על חיפוש
לחיפוש ביטוי מדוייק הוסף גרשיים
תוכן העמוד
דלג על תוכן העמוד

בטיחות ילדים בבית

הבית הוא המקום הבטוח ביותר עבור ילדנו, אך פעמים רבות מגיעים ילדים למחלקה לרפואה דחופה (מיון) מפגיעה שקרתה בביתם. ד"ר רון ברנט, מנהל המחלקה, ממליץ כיצד לשמור על בטיחות הילדים בבית
פורסם: 16.11.21 | עודכן: 16.03.22

ד"ר רון ברנט, מנהל המחלקה לרפואה דחופה במרכז שניידר אומר "אין דבר המתסכל אותנו כצוות רפואי, יותר מלטפל בפגיעה שלחלוטין היתה יכולה להימנע, לו היתה מודעות לסכנה". אנו רואים זאת בכל עת ובכל עונות השנה, וגם בטווח גדול של גילאים. חשוב לנו להדגיש שוב ושוב בפני ההורים כמה חשוב להיות מודעים לסכנות האפשרויות בבית:

בחירת עריסת תינוק ומיטה לילדים:

  1. חשוב לשים לב בעת רכישת המוצרים כי הם עומדים בתקן הישראלי. קיים תקן לרווח בין הסורגים, לעובי המזרן ולפי גיל ומשקל הילד.
  2. עריסה מיועדת לתינוקות עד גיל 3 חודשים בלבד, וגם לאחר המעבר למיטת תינוק, סביבת השינה צריכה להיות נקייה מחפצים ובובות מחשש לחנק.
  3. בקרה ילדים גדולים יותר, כדאי להימנע משימוש במיטת קומותיים לילדים מחשש לנפילה.
  4. נמנעים מקיבוע ריהוט מעל המיטה כמו מדפים ותמונות.


חשמל וחימום / אוורור בבית:

  1. חשוב לכסות שקעי חשמל ולהימנע מלהשאיר כבלי חשמל חשופים
  2. חשוב להתקין מערכת להגבלת טמפרטורת המים על מנת להימנע מכוויות
  3. בחורף חשוב להשתמש בגופי חימום בטיחותיים כמו מזגן או רדיאטור ולהימנע בשימוש במכשירי חימום בעלי אש גלויה. בקיץ חשוב להרחיק מאווררים מהישג ידם של ילדים.


חלונות ומרפסות:

  1. חשוב להרכיב סורגים על חלונות הנגישים לילדים ומומלץ להקים הגבהה בקירות המרפסת, מחשש לנפילה.
  2. חשוב להרחיק רהיטים מחלונות על מנת למנוע אפשרות לטיפוס ונפילה.

 

חדרי ילדים ומשחקים:

  1. חשוב להימנע מהשארת משחקים המכילים חפצים קטנים, או משחקים עם בטריות בקרבת תינוקות וילדים קטנים, מחשש לשאיפת או בליעת גוף זר.
  2. חשוב לקבע ריהוט כמו שידות או ספריות לקיר.


לסיכום, אני ממליץ להורים להסתכל על הבית מתוך נקודת ההסתכלות, הגיל והגובה של ילדיהם. תאונות ביתיות רבות ניתן למנוע על ידי הרחקת הילד מהחפץ המסוכן או משימוש במוצרים תקניים ובטוחים.

עבור לתוכן העמוד